Een unieke cultuur met
eeuwenoude tradities

Gezellige dorpjes en
een subtropisch klimaat

Mooie stranden en kristalhelder zeewater

Ongerepte natuur en magische
‘sculptured’ bergen

Heerlijk authentiek
"Sardijns" eten

Met de auto naar Sardinië

Het is natuurlijk ook mogelijk om met uw eigen auto of camper naar Sardinië te reizen.

De dichtstbijzijnde haven voor de oversteek naar Sardinië is Genua (vanaf Utrecht circa 1200 km). Vanuit Genua kunt u naar Olbia of Porto Torres overvaren.
Maar ook vanuit het iets verder in Italië gelegen Livorno (1350 km) varen dagelijks veerboten met als aankomsthaven Golfo Aranci of Olbia.

Een overtocht neemt over het algemeen 5 tot 12 uur in beslag. Dit is afhankelijk van de ferry maatschappij en of u overdag of ’s nachts overvaart.

Bij het boeken van een nachtvaart is het sterk aan te raden ook een cabine te reserveren. U komt dan fris en uitgerust aan op uw vakantiebestemming.

Voor onze accommodaties zijn de noordelijk gelegen havens, Olbia en Golfo Aranci, het meest gunstig. Deze twee havens liggen erg dicht bij elkaar. Een andere mogelijke haven is Porto Torres. Deze ligt op ongeveer 2 uur rijden. Arbatax en Cagliari liggen op grotere afstand en zijn daarom niet aan te raden als aankomsthavens.
In Santa Teresa di Gallura kunt u de oversteek naar Bonifacio op Corsica maken

Havens

Er zijn 4 grote ferry maatschappijen die naar Sardinië varen:

Moby Lines
Genua - Olbia
Livorno - Olbia
Civitavecchia - Olbia

Corsica en Sardinia Ferries
Livorno - Golfo Aranci

Tirennia
Genua - Olbia
Genua - Porto Torres
Civitavecchia - Olbia

Grande Navi Veloci
Genua - Porto Torres

De prijs voor een bootovertocht is afhankelijk van het aantal personen, de grootte van de auto en het seizoen. Via de website van Aferry kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken om een keuze te kunnen maken.